Aer condiționat

Rabla Electrocasnice pentru aparate de aer condiționat

Cum poți achiziționa un aparat de aer condiționat la un preț avantajos + montaj

Cuprins
 • Oferte aparate de aer condiționat în Programul Rabla Electrocasnice
 • Cât valorează un voucher rabla electrocasnice pentru aer condiționat?
 • Ce aparate de aer condiționat pot cumpăra prin program?
 • Ce trebuie să dau la schimb?
 • Magazine cu aparate de aer condiționat în ofertă

În perioada următoare se va deschide etapa pentru voucherele rabla electrocasnice pentru aparate de aer condiționat. Programul Național Rabla Electrocasnice dă startul la începutul lunii, iar aparatele de aer condiționat reprezintă una din categoriile eligibile de echipamente. Cum obții voucherul rabla electrocasnice și ce tip de aparat de aer condiționat poți cumpăra? Aparatele de aer condiționat se pot achiziționa cu sau fără montaj inclus, in funcștie de preferințe. Costul de montaj al unui aparat de aer condiționat variază între 649 și 1200 lei.

aparat de aer conditionat

Oferte aparate de aer condiționat în Programul Rabla Electrocasnice

Cei mai mulți comercianții înscriși în cadrul Rabla Electrocasnice 2022 au în ofertă aparate de aer condiționat, un lucru bun dealtfel, oferta fiind una variată în acest caz. eMAG, Auchan, Carrefour, Dedeman, Rombiz sau Altex sunt doar câteva dintre magazinele care comercializează aparate de aer condiționat, diverse modele aparate de climatizare și care sunt eligibile în program, pe lângă retailerii eMAG și Flanco.

Aparatele de aer condiționat sunt la mare căutare în perioada de vară, fiind un electrocasnic necesar în zilele toride de vară, dar util și toamna sau iarna pentru încălzirea locuinței. Majoritatea modelelor de aer condiționat sunt echipate și cu funcție de dezumidificare a aerului din casă și control la distanță de pe telefon.

Ce aparate de aer condiționat poți cumpăra ?

O parte din modificările survenite în program sunt cauzate de reclasificările unor categorii de electronice și electrocasnice în ceea ce privește factorul eficiența energetică. De exemplu, echipamente precum televizoarele sau mașinile de spălat rufe au suferit modificări în ceea ce privește clasa energetica, fiind modificate inclusiv etichetele care afișează eficiența energetică.

În prezent, în cazul aparatelor de aer condiționat sunt eligibile în programul Rabla clasele energetice pentru răcire, de la D (cea mai scăzută) până la A+++ (eficienta energetica ridicată).

În Ghidul Rabla Electrocasnice 2022 este specificat ca se pot cumpăra cu voucherul de 400 de lei aparate de aer condiționat cu eficiența energetică la răcire de A++ sau A+++. Majoritatea aparatelor de aer condiționat de pe piață se încadrează în aceste criterii.

Este important să verificați ambele clase menționate pe aparat: aparatele de aer condiționat au 2 clase de eficiență energetică:

 • eficiență energetică la răcire;
 • eficiență energetică  la încălzire.

Eligibilitatea în cadrul Programului Rabla Electrocasnice se face în funcție de clasa de eficiență la răcire.( să fie A++ sau A+++)

Vezi oferta Rabla eMAG 2022

Ce aparate trebuie să dau la schimb?

Modalitatea de aplicare a programului rabla electrocasnice presupune predarea unui echipament vechi/uzat în schimbul obținerii voucherului folosit pentru achiziția unui produs nou, mai eficient din punct de vedere energetic.

Regula standard în cadrul Programului Rabla Electrocasnice este de a returna un echipament uzat din aceeași categorie cu cel nou cumpărat. Această regulă se aplică și în acest caz. Poți preda un aparat de aer condiționat (standard sau portabil) pentru a putea obține voucherul rabla de 400 de lei pentru a cumpără un nou aparat de aer condiționat (cu clasa minimum A++ la răcire).

Important: nu contează cât de vechi este aparatul de aer condiționat predat sau ce clasă energetică are. Criteriile de eficiență energetică se aplică pentru echipamentul pe care dorești să-l cumperi.

eMAG ridica gratuit vechile echipamente, astfel ca nu este nevoie sa-ti bati capul cu transportul acestora.

Care este valoarea unui voucher rabla electrocasnice pentru aer condiționat?

în această editie din 2022 valoarea voucherului rabla electrocasnice pentru un aparat de aer condiționat este de 400 de lei. Valoarea voucherului de reducere este fixă, indiferent de tipul aparatului de aer condiționat cumpărat în cadrul  programului.

Când se pot genera vouchere Rabla pentru aparate de aer condiționat?

Voucherele pentru cumpărarea unui aparat de aer condiționat prin programul Rabla pentru electrocasnice se pot genera în platforma online AFM începând cu data de 8 iulie 2022, ora 10:00. Tot în această etapă intră și voucherele pentru uscătoare de rufe și aspiratoare.

Rabla pentru Electrocasnice 2022 – calendarul primei sesiuni

 • 17 Iunie 2022, ora 10.00 – 23 Iunie 2022, ora 23.59 – inregistrare doritori în program/crearea conturilor pe site-ul AFM;
 • 24 Iunie 2022, ora 10.00 – 30 iunie 2022, ora 23.59 populația poate rezerva vouchere pentru categoriile: mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și categoria frigidere. Bugetul pentru aceasta categorie este de 25 milioane lei.
 • 1 iulie 2022, ora 10.00 – 7 iulie 2022, ora 23.59 (sau până la epuizarea bugetului) – populația poate genera vouchere pentru laptopuri și tablete. Pentru această etapă este alocat un buget de 10 milioane lei;
 • 8 iulie 2022, ora 10.00 – 14 iulie 2022, ora 23.59 (sau până la epuizarea bugetului) – se va desfasura a treia etapă, destinată aparatelor de aer condiționat, uscătoarelor de rufe și aspiratoarelor. Pentru aceste categorii de electrocasnice bugetul este de 15 milioane lei.
fashiondays.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Pentru o experienta de navigare optima te rugam sa dezactivezi Adblocker sau adauga site-ul nostru la exceptii. Multumim pentru intelegere.