Rabla electrocasnice
în trend

Când începe Programul Rabla Electrocasnice 2024?

Vrei să beneficiezi de un voucher rabla electrocasnice? Atunci trebuie să știi când începe Programul Rabla pentru Electrocasnice 2024! Descoperă datele pe care le avem până în prezent.

farmec.ro

Pentru anul 2024 inca nu a fost anuntata data oficiala de incepere a programului!

Vezi și Ofertele Black Friday electrocasnice

Black Friday Dr. Max
Vezi reduceri Black Friday Answear
Ofertele Black Friday Answear

Rabla pentru Electrocasnice 2023 – calendar sesiune 1 – iunie-iulie

Cea de-a doua ediție Rabla Electrocasnice debutează luni, 21 noiembrie 2022, la ora 10:00 dimineața, cu etapa de înscriere a persoanelor fizice pe site-ul AFM dedicat. Se pot face înscrieri până pe 25 noiembrie, ora 23:59. După validarea conturilor urmează perioada în care se vor putea genera vouchere Rabla. Și de această dată avem 3 etape, anume:

 • etapa 1 începe din 5 decembrie, ora 10:00 și durează până pe 9 decembrie, ora 23:59, sau până la epuizare buget. În această primă etapă de început de decembrie, se vor putea generea vouchere pentru urmatoarele categorii de echipamente: mașini de spălat rufemașini de spălat vase și frigidere/congelatoare.
 • etapa 2 începe din 12 decembrie, ora 10:00 și durează până pe 16 decembrie, ora 23:59, sau până se termină bugetul alocat. În acest interval poți aplica vouchere rabla electrocasnice pentru categoriile laptopuri și tablete;
 • etapa 3 și ultima, va lua startul in 19 decembrie, ora 10:00 și va dura până pe 23 decembrie, ora 23:59, sau până la epuizare bugetului alocat. In ultima etapa se vor utiliza coduri reducere rabla electrocasnice pentru categoriile aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare.

Rabla pentru Electrocasnice 2023 – calendarul primei sesiuni – iunie-iulie

 • 17 Iunie 2023, ora 10.00 – 23 Iunie 2023, ora 23.59 – inregistrare doritori în program/crearea conturilor pe site-ul AFM;
 • 24 Iunie 2022, ora 10.00 – 30 iunie 2022, ora 23.59 populația poate rezerva vouchere pentru categoriile: mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și categoria frigidere. Bugetul pentru aceasta categorie este de 25 milioane lei.
 • 1 iulie 2022, ora 10.00 – 7 iulie 2022, ora 23.59 (sau până la epuizarea bugetului) – populația poate genera vouchere pentru laptopuri și tablete. Pentru această etapă este alocat un buget de 10 milioane lei;
 • 8 iulie 2022, ora 10.00 – 14 iulie 2022, ora 23.59 (sau până la epuizarea bugetului) – se va desfasura a treia etapă, destinată aparatelor de aer condiționat, uscătoarelor de rufe și aspiratoarelor. Pentru aceste categorii de electrocasnice bugetul este de 15 milioane lei.

 

Actualizare, 2 februarie 2022: noua sesiune Rabla Electrocasnice începe în 6 mai 2022!

Dacă te întrebai când începe Rabla Electrocasnice în 2022, AFM a anunțat deja datele oficiale de start pentru cele 2 ediții ale Programului Național Rabla pentru Electrocasnice din anul 2022.

La începutul anului, pe 14 ianuarie 2022, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat calendarul programelor Rabla finanțate pentru anul în curs.

Rabla Electrocasnice 2022 va avea 2 ediții, care încep pe 6 mai, respectiv 2 decembrie

În acest an au fost propuse câteva modificări ale Programului Rabla Electrocasnice 2022, cuprinse în ordinul de proiect din luna februarie din acest an:

 • Valabilitatea voucherelor Rabla electrocasnice se reduce de la 15 la 7 zile;
 • Solicitanții vor putea beneficia de maximum un voucher/an pentru fiecare categorie inclusă în program.
 • Categoria Televizoare au fost eliminate din categoria echipamentelor eligibile pentru Programul Național Rabla pentru Electrocasnice.

Valoarea voucherelor rămâne neschimbată și în 2022, regăsiți mai jos lista pentru fiecare categorie de echipament:

 • 400 de lei – mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puțin noua clasa energetică C;
 • 400 de lei – mașini de spălat vase având cel puțin noua clasă energetică D;
 • 400 de lei – aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++;
 • 400 de lei – categoria frigidere / combine frigorifice / lăzi frigorifice / congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E;
 • 400 de lei – uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;
 • 200 de lei – aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
 • 500 de lei – laptopuri;
 • 300 de lei – tablete.

Actualizare, 27 noiemnbrie 2021: noua sesiune Rabla Electrocasnice a început cu etapa I de electrocasnice, vineri, 26 noiembrie 2021.

Iata care sunt categoriile de produse pe care le poți cumpara prin programul de reinnoire a electrocasnicelor și ce produse poți preda la schimb. Este important de știut ca este nevoie de predarea unui aparat vechi pentru a putea utiliza voucherul Rabla.

Etapa I, care a început pe 26 noiembrie 2021 ora 10:00

Echipamentul nou pe care-l poți cumpăra Criteriu rabla electrocasnice Valoare voucher Ce echipament vechi predai la schimb?
Aparat frigorific (frigider, congelator, combină sau ladă frigorifică) clasa nouă energetică A, B, C, D sau E 400 lei aparat frigorific (frigider, congelator, combină sau ladă frigorifică)
Mașină de spălat rufe (standard sau cu uscător inclus) clasa nouă energetică A, B sau C 400 lei mașină de spălat rufe (standard sau cu uscător inclus)
Mașină de spălat vase clasa nouă energetică A, B, C sau D 400 lei la alegere: un aparat frigorific, mașină de spălat rufe sau vase, televizor, aspirator, aparat de aer condiționat sau uscător de rufe

Etapa II, care începe pe 3 decembrie 2021 ora 10:00

Echipamentul nou pe care-l poți cumpăra Criteriu rabla electrocasnice Valoare voucher Ce echipament vechi predai la schimb?
Televizor clasa nouă energetică A, B, C, D, E, F sau G 400 lei televizor vechi (chiar și din cele cu tub catodic)
Laptop 500 lei la alegere: calculator PC (unitate cu monitor), aparat frigorific, mașină de spălat rufe sau vase, televizor, aspirator, aparat de aer condiționat, uscător de rufe
Tabletă 300 lei la alegere: calculator PC (unitate cu monitor), aparat frigorific, mașină de spălat rufe sau vase, televizor, aspirator, aparat de aer condiționat, uscător de rufe

Etapa III, care începe pe 10 decembrie 2021 ora 10:00

Echipamentul nou pe care-l poți cumpăra Criteriu rabla electrocasnice Valoare voucher Ce echipament vechi predai la schimb?
Aparat de aer condițoinat clasa energetică A++ sau A+++ 400 lei aparat de aer condiționat
Uscător de rufe clasa energetică A++ sau A+++ 400 lei la alegere: aparat frigorific, mașină de spălat rufe sau vase, televizor, aspirator, aparat de aer condiționat sau uscător de rufe
Aspirator consum mai mic de 43 kWh/an 200 lei aspirator vechi

Cum te inscri pentru a primi voucherul rabla pentru electrocasnice?

Urmeaza pașii de mai jos pentru a aplica pentru un voucher Rabla:

1. Vă înscrieți în program, în aplicația online Rabla Electrocasnice de pe site-ul AFM (dacă nu aveți deja cont). Înscrierea este posibilă doar în perioada 19-25 noiembrie.

După ce ați creați contul, încărcați o copie după actul de identitate și semnați declarația pe proprie răspundere (aceasta se generează online, din conul client).

2. Dupa validarea contului, aplicați imediat cum începe etapa aferentă pentru un voucher. Generarea voucherelor se face din contul creat la pasul 1.

3. La câteva zile, dacă mai exista fonduri disponibile, voucherul este validat.

4. Apoi aveți timp 15 zile să cumpărați produsul dorit de la unul dintre comercianții înscriși în program. Când cumpărați noul echipament, este necesar să îl predați pe cel vechi.

În cazul mașinilor de spălat vase se poate preda un echipament vechi la alegere din mai multe categorii.

Aplicați pentru un voucher Rabla electrocasnice imediat ce se dă startul etapei!

Bugetul alocat în acesta a 2-a ediție a programului este compus din sumele ramase din prima ediție care a vut loc în lunile mai-iunie. Practic sunt valorile voucherelor neutilizate în prima ediție. Și în aceasta a2-a ediție Rabla electrocasnicelor, se vor genera multe vouchere de reducere care nu vor fi utilizate, însă bugetul se va epuiza rapid.

fashiondays.ro

19 comentarii

 1. Buna ziua,
  In decembrie 2022 am creat cont pe site AFM (rabla electrocasnice) si am beneficiat de voucher, pe care l-am si folosit. Anul acesta cartea de identitate a expirat, vreau sa actualizez profilul de utilizator si sa incarc noul document cu CI…. si nu se poate …
  Doresc la urmatoarea editie (iunie 2023) sa iau un alt voucher pentru frigider…. si nu vreau sa intampin probleme, ca nu corespunde CI… …
  Ce este de facut ???
  imi fac alt cont in AFM ??

  1. Buna,
   se vor putea actualiza datele in perioada de inscrieri, inainte sa inceapa programul Rabla Electrocasnice din 2023. Asteptam sa anunte data exacta pentru editia din vara, daca va mai fi.

 2. Unde pot intra sa pot obtine un voucher de masina de spalat? Pe AFM nu ma pot inregistra!Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Pentru o experienta de navigare optima te rugam sa dezactivezi Adblocker sau adauga site-ul nostru la exceptii. Multumim pentru intelegere.