Rabla electrocasnice

Ediția de toamnă Rabla Electrocasnice 2022 programată în noiembrie

Finalul de an aduce a doua ediție Rabla Electrocasnice din anul 2022 - noiembrie, decembrie

Pentru a doua ediție Rabla Electrocasnice 2022, perioada de desfășurare programată este luna noiembrie, poate chiar început de decembrie. Conform  informațiilor furnizate de AFM ediția de toamnă se va desfășura după un calendar similar celei din vara acestui an.

Astfel, dacă vă întrebați dacă va mai exista o nouă sesiune în acest an, iată că avem răspunsul oficial AFM. Vestea bună este că există buget disponibil pentru ediția de toamnă-iarnă, fondurile nu au fost consumate decât în proporție de 50%. Deci cel mai probabil a doua sesiune se va desfășura în lunile noiembrie – decembrie 2022.

Așa cum am anticipat, Rabla Electrocasnice 2022 începe din 21 noiembrie. Informațiile au fost publicate oficial de AFM și am primit și calendarul de desfășurare al acestei sesiuni de toamnă-iarna și bugetul alocat.

Bugetul total alocat al ediției, comunicat de AFM este de 50.000.000 de lei – impărțit pe cele 3 etape de desfășurare:

  • etapa 1 are alocat buget de 25.000 mii lei (25.000.000 de lei);
  • etapa 2 de 10.000 mii lei (10.000.000 de lei);
  • etapa 3 buget alocat de 15.000 mii lei (15.000.000 de lei).

Cea de-a doua ediție Rabla Electrocasnice debutează luni, 21 noiembrie 2022, la ora 10:00 dimineața, cu etapa de înscriere a persoanelor fizice pe site-ul AFM dedicat. Se pot face înscrieri până pe 25 noiembrie, ora 23:59. După validarea conturilor urmează perioada în care se vor putea genera vouchere Rabla. Și de această dată avem 3 etape, anume:

  • etapa 1 începe din 5 decembrie, ora 10:00 și durează până pe 9 decembrie, ora 23:59, sau până la epuizare buget. În această primă etapă de început de decembrie, se vor putea generea vouchere pentru urmatoarele categorii de echipamente: mașini de spălat rufemașini de spălat vase și frigidere/congelatoare.
  • etapa 2 începe din 12 decembrie, ora 10:00 și durează până pe 16 decembrie, ora 23:59, sau până se termină bugetul alocat. În acest interval poți aplica vouchere rabla electrocasnice pentru categoriile laptopuri și tablete;
  • etapa 3 și ultima, va da startul in 19 decembrie, ora 10:00 și va dura până pe 23 decembrie, ora 23:59, sau până la epuizare bugetului alocat. In ultima etapa se vor utiliza vouchere rabla electrocasnice pentru categoriile aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare.

Atenție însă la regulamentul actualizat Rabla Electrocasnice care nu permite mai mult de un voucher rabla pe an. Practic, dacă ați beneficiat deja în acest an de un voucher pentru reinnoirea electrocasnicelor uzate, nu mai puteți aplica în sesiunea a doua de la final de an 2022.

Urmează să fie afișate oficial perioadele de desfășurare a celei de a doua ediții Rabla Electrocasnice din 2022. Chiar dacă se va amăna cu câteva săptămâni, cel târziu în luna decembrie putem beneficia de vouchere, fiind și o perioadă cu prețuri bune de sărbători la electrocasnice.

Deja AFM și-a făcut un obicei cu aceste amânări și dedringolade înainte de lansare. Recent au fost și multe schimbări pe la minister, însă să rămânem optimiști, zic 🙂

În luna noiembrie sunt programate în magazine toate reducerile de Black Friday, astfel că nu cred că vor suprapune perioada ediției de toamnă Rabla electrocasnice cu perioada de Black Friday 2023.

program rabla becuri

Va fi interesant de urmărit și deja controversatul program Rabla pentru Becuri, un program proaspăt lansat de Administrația Fondului pentru Mediu. Puteți obține vouchere de 200 de lei pentru cumpărarea de becuri LED pentru locuință care să înlocuiască becurile cu filament.

Schimbarea tuturor becurilor cu unele cu cosum redus de energie este un prim pas către economisire de bani și energie electrică.

Mai adaug aici că pentru televizoare nu mai este necesar să așteptați, au fost retrase din oferta programului, însă puteți beneficia de un voucher de 150 lei prin programul Rabla Televizoare eMAG.

Revenim cu calendarul oficial, imediat ce primim informațiile oficiale AFM.

fashiondays.ro

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Pentru o experienta de navigare optima te rugam sa dezactivezi Adblocker sau adauga site-ul nostru la exceptii. Multumim pentru intelegere.